logo

Din varukorg

Leveransdag:
Totalt: SEK 0.00
FAQ

Hur får jag hem plaggen?

Vi samarbetar med Move By Bike och levererar hem till dig (och hämtar upp) tisdagar och torsdagar mellan 17-22. Ej röda dagar.

Vad händer om jag får en fläck på plagget som inte går bort?

Livet händer! Men vi vill öka antalet användningar per plagg, vilket betyder att om plagget återvänder i ett skick vi inte kan åtgärda så tar vi ut en avgift motsvarande 3 användningar av plagget.

Så har du hyrt plagget i en vecka till en summa om 450 kr betalar du en extra avgift om 1 350 kr om vi inte kan hyra ut plagget igen. (Oroa dig inte, vi har hittills inte stött på en enda fläck eller reva vi inte kunnat åtgärda.) Samma princip gäller på plagg du hyrt en månad, och avgiften uppgår då till 750 kr per plagg.

Vad händer om plagget går sönder?

Se ovan.

Vad händer om plagget inte passar?

Åh, det är en djungel det här med storlekar eller hur? Vi jobbar på att lösa det och kunna matcha in dig mot rätt storlek, men för nu så löser vi det så här: kontakta oss direkt du märker att plagget inte passar. Behåller du plagget hela hyrtiden trots att det inte passat kommer vi tyvärr inte ha möjlighet att ge dig pengarna tillbaka/ge dig en ny storlek.

Jag bor inte i Stockholm, när kan jag hyra utav er?

Väldigt, väldigt snart! Vi siktar på slutet av 2019!

Vart får ni plaggen ifrån?

Dels så väljer vi ut & köper in delar av kollektionerna från Filippa K, HOPE, DAY Birger et Mikkelsen och Stine Goya. Vårt sortiment av vintage & second hand är från olika inköpsresor från tidigare år som inköpare och från privatpersoner. Har du vintageskatter i garderoben som du vill ge nytt liv? Säg hello@itsreleased.com så tar vi gärna en dialog om dessa!

Är det inte dåligt för miljön att skicka plagget fram & tillbaka varje gång?

En av anledningarna till att vi fokuserar på Stockholm för vår lansering är för att vi då har möjlighet att leverera genom cykel leveranser och vi just nu utvärderar hur vi kan bäst tillgodose resten av Sverige & Norden.

Men faktum är att det bästa du kan göra för miljön är att använda dina plagg längre – att öka ett plaggs livslängd med bara 9 månader minskar plaggets miljöbelastning med 20-30% beroende på material.

Och vi vet att tillsammans kan vi påverka branschen i stort, genom att driva en förändring i hur vi konsumerar.