logo
DIN SIDADIN SIDA
Ditt urval, 0/3
Skapa ett kontoellerför att se ditt urval.
0
FAQ

Vad kostar det?

Vi erbjuder en månadsprenumeration för 750 kr, där du får hem 3 plagg varje månad.

Är det någon bindningstid på prenumerationen?

Nej. Du kan enkelt pausa din prenumeration när du vill, och hur länge du vill från ditt konto.

Hur får jag hem plaggen?

Vi levererar (och hämtar upp) hem till din dörr på tisdagar och fredagar mellan 17 – 22 (dock inte röda dagar), och anävnder oss av Airmee.

Vad händer om jag får en fläck på plagget som inte går bort?

Livet händer! Men vi vill öka antalet användningar per plagg, vilket betyder att om plagget återvänder i ett skick vi inte kan åtgärda så tar vi ut en avgift motsvarande 3 användningar av plagget (det blir alltså en avgift på 750 kr per plagg).

(Oroa dig inte, vi har hittills inte stött på en enda fläck eller reva vi inte kunnat åtgärda.)

Vad händer om plagget går sönder?

Se ovan.

Vad händer om plagget inte passar?

Åh, det är en djungel det här med storlekar eller hur? Vi jobbar på att lösa det och kunna matcha in dig mot rätt storlek, men för nu så löser vi det så här: kontakta oss direkt du märker att plagget inte passar på hello@itsreleased.com så kör vi ut en ny storlek/ett nytt plagg till dig närmast följande tisdag eller fredag.

Jag behöver avbryta min beställning, hur gör jag det?

Enkelt! Du loggar in på ditt konto, går in på din prenumeration och pausar den. Pausar du din prenumeration senast kl 9:00 tre dagar innan leverans så avbryts ordern och du får pengarna tillbaka. Pausar du efter kl 9:00 tre dagar innan får du hem din leverans som planerat, men vi kommer inte dra pengar för nästa månad och du får heller inte hem några plagg den månaden.

Jag bor inte i Stockholm, när kan jag hyra utav er?

Väldigt, väldigt snart! Om du skapar ett konto så har vi dina adress och kontaktuppgifter, och lovar att höra av oss så fort du kan hyra dina kläder hos oss!

Vart får ni plaggen ifrån?

Dels så väljer vi ut & köper in delar av kollektionerna från Filippa K, HOPE, DAY Birger et Mikkelsen och Stine Goya. Vårt sortiment av vintage & pre-loved är från olika inköpsresor från tidigare år som inköpare och från privatpersoner. Har du vintageskatter i garderoben som du vill ge nytt liv? Säg hello@itsreleased.com så tar vi gärna en dialog om dessa!

Är det inte dåligt för miljön att skicka plagget fram & tillbaka varje gång?

80% av klimatpåverkan från Svenkarnas klädkonsumtion kommer från produktionsfasen. Så det bästa vi kan göra är att använda våra plagg lägre och därmed minska behovet att producera nytt.

Genom att dubblera ett plaggs användning under dess livscykel elimineras nästan 50% av klimatpåverkan. Att promenera till butiken istället för att ta bilen när man ska inhandla ett plagg ger en minskning av mellan 12-24% av klimatpåverkan.

Därför väljer vi att fokusera på att få våra plagg att användas lägre, och minska ditt behov av att köpa nytt. Och vi vet att tillsammans kan vi påverka branschen i stort, genom att driva en förändring i hur vi konsumerar.