Alltid gratis leverans och upphämtning, hem till din dörr.
logo
DIN SIDADIN SIDA
Ditt urval, 0/3
Skapa ett kontoellerför att se ditt urval.
0
WFH
2020 M03 23

De flesta av oss har nog jobbat hemma någon gång ibland, kanske i samband med VAB, att man känt sig lite krasslig, eller de där timmarna innan man skulle till tandläkaren. Men få har nog jobbat hemifrån under någon längre period, innan rådande pandemi helt plötsligt tvingade oss som kan att sätta upp ett hemmakontor.

Men faktum är att Team Re:Leased varit framgångsrika hemma-arbetare ända sedan starten, och nu vill vi gärna dela med oss av våra bästa tips och trix! Alla kan inte jobba hemma, och vissa yrken är ju helt omöjligt att ta med sig hem till köksbordet. Men för er som kan och därmed nu måste hålla er borta från kontoret, hoppas vi detta inlägg kan vara hjälpsamt.

Annie, vår CTO, är en av dem som med glädje jobbar hemma alla dagar i veckan.

“Jag har länge varit en stark förespråkare för att jobba hemma, eller remote som man säger i min branch. Den typen av jobb jag gör, alltså programmering där man hela tiden löser komplexa problem, kräver att man får mycket tid till ostört arbete, och då är remote helt oslagbart tycker jag. Att man kan planera sin tid så som det passar en bäst, att man tvingas bygga ett arbetsflöde som är asynkront och att man mäts på resultat istället för tid vid sitt skrivbord tror jag skapar hälsosammare arbetsplatser och bättre produkter och tjänster.”

Så, hur får man det att funka då?

“Det är ju skillnad på att bygga en remote organisation, och att tvingas jobba hemma under en begränsad tid. Vill man bygga en remote organisation vill jag tipsa om boken Remote: Office Not Required som Jason Fried och Daniel Heinemeier Hansson skrivit om erfarenheterna de samlat när de byggt Basecamp som ett remote-bolag. De har en jättebra blogg också där de delar en massa bra tips och insikter. Annars tror jag det viktigaste just nu är att skaffa sig en jobba-hemma-rutin, och att se till att upprätthålla den sociala kontakten med kollegorna. Glossier tex. kör morgonkaffe i Hangouts, och något bolag jag läste om använder Slack för att para ihop random kollegor för en video-kaffe. Fler bra tips hittas i GitLab’s Remote Manifesto.”

“Oftast blir köksbordet min arbetsplats för dagen, men ibland tycker jag att soffan passar bättre.”

“Att kombinera hemma-arbete med att bo i ett renoveringsobjekt har lett till en hel del kreativa lösningar!”

Annies tre bästa tips:

Skaffa en rutin

Skaffa dig en rutin som inkluderar träning eller rörelse. Hemmaträning är bra om man måste hålla sig inomhus, men det absolut bästa för mig är att starta dagen med en promenad.

Gör en plan

Sätt upp en plan för vad du ska göra under veckan. Om jag är riktigt peppad gör jag detta till en lapp som jag sätter upp på väggen så jag måste resa på mig för att gå bort och kryssa av när något är klart.

Jobba där det passar dig

Jobba där det passar dig bäst (köksbordet, skrivbordet, soffan) men se till att plocka undan jobbet eller byta miljö när du äter lunch eller tar en kaffe. Man behöver koppla bort en stund för att få upp kreativiteten igen.

"Dessutom, är ni flera som ska samsas om köksbordet kan det vara en god idé att investera i ett par hörlurar med noise cancellation."

Annies tre bästa jobba-hemma-plagg:

Larissa Dress – Som en mjukisdress fast i klännings-format, perfekt nu när vårkänslorna börjar titta fram.

Elma Linen Shirt – Ingen annan skjorta har samma höga koncentration av både snygg och mysig.

Mika Yak Funnelneck Sweater – You know why <3

Johanna (VD) är lite mer av en ofrivillig hemmajobbare, men har ändå identifierat flera positiva aspekter.

“Att komma in i flow är så mycket enklare hemifrån! Jag blir otroligt produktiv, eftersom jag ju kan sätta igång direkt jag vaknar om jag känner för det. När dagarna dessutom inte bryts upp av möten kan jag åstadkomma mer på några dagar än vad jag annars hade gjort på en månad.”

Vad har då varit svårast och hur har du gjort för att lösa det?

“Jag har ett starkt team-behov. Jag tänker bäst när jag får bolla med en motpart och jag kan ha svårt att lösa komplexa uppgifter utan att få prata med en annan person. Att starta eller avsluta dagen med ett telefonsamtal gör jättestor skillnad.”

”Hur jag försöker hålla min arbetsmiljö”

"Hur det i själva verket oftast ser ut."

Johannas tre bästa tips:

Börja dagen med en promenad

Lyssna på en podcast eller något YouTubeklipp som peppar & motiverar, liksom sätter tonen för dagen.

Avsluta dagen med ett träningspass

Det är ett perfekt sätt att signalera till hjärnan och kroppen att nu är det färdigjobbat & dags för fritid.

Lyssna på naturljud när du arbetar!

Det finns timmar av ljud från skogen och havet på YouTube, det är extremt effektivt för att hålla sig koncentrerad.

Johannas tre bästa jobba-hemma-plagg:

Twice Shirt – eftersom materialet är mjukt i nivå med min pyjamas men jag ser proper ut för samtliga Zoom-möten.

Hutton Crepe Trouser – återigen det här med mjukheten, men den höga midjan gör att jag känner mig klädd. Den ljuvliga gula färgen piggar dessutom upp och ger riktiga vårfeelings.

Cady Cardigan – färgen, materialet, that sparkle. Perfekt för hemmajobb!

Vi önskar dig stort lycka till!