logo
DIN SIDADIN SIDA
Ditt urval, 0/3
Skapa ett kontoellerför att se ditt urval.
0
Peppen är total
2018 M04 12

Äntligen dags att lära känna varandra! Ok, jag börjar:

Efter mer än femton år inom retail och mode känns det extremt härligt att äntligen få dela med mig utav Re:Leased. Det är något som funnits med mig i flera år och nu får jag äntligen dela det med dig!

Jag har älskat mode sedan jag var barn. På den tiden tog det sig uttryck genom att jag gick bärsärk i mina mostrars garderober och "klädde ut" mig. Jag var sex år gammal och klättrade i berg med högklackade skor i storlek 38.
Min mamma minns speciellt den rosa fuskpäls som jag bar med min systers spetshanskar mitt i sommaren "bland folk! De måste ha trott att du inte hade föräldrar som tog hand om dig."

Är ganska säker på att det inte var denna vibe jag utstrålade i min päls: Lauren Hutton anländer till 47:e Oscarsgalan (Getty Images)

Kan garantera att mina spetshandskar inte gav denna chicness-feel heller (Tyler Joe for ELLE)

Och medan jag fortfarande har en särskilt i mitt plats i mitt hjärta för glammiga outfits (jag må ha missat sjuttiotalet rent fysiskt men det förblir min favoritepok) så har jag nu bytt rosa och spets mot svart och t-shirts. Men kärleken till kläder blev min karriär och absolut största passion i livet.

För ett par år sedan har jag en kalender fylld med härliga events – det vankades bröllop, dop och examen. Jag som älskar att tänka ut outfits kände något gnaga inom mig, för hur kunde jag ens göra ett klokt val? Köpa en klänning av bättre kvalitet för samtliga events, eller olika budgetvarianter för att få variation?

Vad jag än valde så skulle plaggen enbart användas ett fåtal gånger. Och då slog det mig: varför behövde jag äga något som jag redan från start visste hade så få användningstillfällen framför sig? Jag äger ju inte ens en DVD-box med Vänner och den serien tittar jag på minst en gång i veckan?

Det var här Re:Leased började ta form. För om det är något jag är väl inspelad på så är det utmaningarna min älskade bransch står inför när det kommer till hållbarhet. Visste du att modeindustrin rankas som den näst mest förorenande industrin vi har? Trots att det finns så många utomordentliga initiativ numera som driver hållbart mode så är det en process som går för långsamt, det är helt enkelt mer bråttom för vår Jord.

Vad vi verkligen behöver förändra är hur vi konsumerar mode. Jag är övertygad om att framtiden innebär att vad vi köper och äger är våra tidlösa basplagg – de är väl värda investeringen! Men trenderna, säsongsplaggen, jobbgarderoben och definitivt klänningen till bästa vännens bröllop: hyr dom. Underlätta din vardag och prenumera på förnyelse i garderoben. Och skippa stressen inför högtiderna som ska vara fyllda av glädje; hyr din outfit i en vecka så slipper du kompromissa med vad plånboken tillåter.

Nu vill jag veta – hur kan vi underlätta din vardag? När känns det som mest frustrerande att öppna garderoben – berätta för oss så ska vi göra vårt yttersta för att se till att det bara blir en härlig upplevelse att klä sig framöver!

/Johanna