logo
DIN SIDADIN SIDA
Ditt urval, 0/3
Skapa ett kontoellerför att se ditt urval.
0
Life hacks
2018 M04 12

"Jag tänkte ha en middag för alla mina vänner, och alla måste ta med 3 tips på hur man underlättar vardagen" sa en vän till mig nyligen. "Vi behöver alla hjälp med att förenkla livet nuförtiden."

Och det är verkligen dagens sanning. Vi har allt som vi kan önska oss och lite till – rent logiskt borde vårt liv vara enklare än det någonsin varit. Så varför känns det inte så? Varför har vi aldrig tid, varför är pengarna alltid slut och hur kan det komma sig att vi fortfarande grälar om disken?

Vi behöver alla lite extra hjälp med vardagen, så är det bara. Paradoxen i att vi kan få allt har lett oss till att det också känns som ett krav att klara och ha allt.

Att vi tycker att hyra garderoben förenklar livet, det har vi nog etablerat vid det här laget. Här är våra topp 3 övriga tips på hur du förbättrar vardagen!

1. Gör en veckomeny

Synka kalendern med din bättre hälft, ta ett glas bubbel och bestäm gemensamt vem som lagar middag vilken middag. Bestäm därefter samtliga veckans middagar, gör en inköpslista och storhandla hem tillsammans! Bort med "vad ska vi äta till middag?" – frustrationen och likaså grälen om vems tur det egentligen är att laga den där middagen.

2. Sätt mobilen på "stör ej"

Låt din sista timme varje kväll vara helt fri från notifikationer, sms och distraktioner. Att stänga av omvärlden innan det är dags att gå och lägga sig kommer att höja din livskvalitet mer än du anar. Prova i en månad – du kommer aldrig gå tillbaka. Stör ej-läget får även följa med oss på semestrar och de där dagarna då det är för mycket på att-göra-listan.

3. Skaffa en väckarklocka

Japp, vi menar en sån där med en fysisk knapp som du behöver bråka lite med på morgonen. Antagligen också det mest irriterande ljudet någonsin. Nu när du satt din telefon på Stör Ej – lämna den utanför sovrummet. Om ditt sovrum också är vardagsrum och hall, lämna den i badrummet. Att sova utan telefonen i närheten kommer att öka kvalitén på din sömn mer än du kan ana vilket i sin tur ger dig bättre vaken tid.