logo
DIN SIDADIN SIDA
Ditt urval, 0/3
Skapa ett kontoellerför att se ditt urval.
0
Grundarporträtt: Johanna
2019 M06 4

Hej Johanna!

J: Hej Annie!

Då så! Nu har vi en egen webb uppe där man kan hyra en massa fantastiska plagg som du valt ut – hur känns det?

J: Fantastiskt roligt, väldigt läskigt och lite overkligt.

Från Västkusten via bardisk och butiksgolv till H&M corporate jobb och nu startup-grundare. Det är ju en himla spännande resa du gjort, var det vad du trodde när du sprang runt på klipporna hemma i Brastad som kiddo? Hur hamnade du här?

J: Haha! Alltså ärligt talat så lirar allt det där tycker jag.

Åren inom restaurang lärde mig att skratta mig igenom stress, åren på butiksgolvet är fortfarande det mest värdefulla jag har på mitt CV - ingenting har lärt mig så mycket om retail och kunden som de åren.

Och min tid som inköpare på en av världens största aktörer inom fast fashion gav mig en förståelse för helheten som ledde mig fram till visionen om Re:Leased.

Just ordet “startup-grundare” hade jag väl aldrig trott att jag skulle ta i min mun dock!

Vad har varit roligast hittills?

J: Att väcka nya tankar i människor, och att se “25-öringen trilla ner” hos personer som förstår att det här är lösningen på så mycket utav deras egna problem men också nödvändigt för vår planet.

Vad har varit den största utmaningen, för dig personligen?

J: Att släppa min perfektionism. Att släppa något ut i verkligheten som inte är helt framme än, utan som nu ska byggas vidare på tillsammans med våra kunder.

Var hittar du drivet och orken att göra något såhär okänt och nytt?

J: Jag drivs väldigt mycket av att bryta upp status quo. Jag klarar inte av att det finns lösningar på problem som inte implementeras, jag har aldrig haft tålamod med sånt.

Och orken kommer ifrån att jag vet att det här är rätt väg framåt för både branschen, konsumenten och planeten.

Vad hoppas du att Re:Leased kommer kunna göra för våra kunder?

J: Ge lugn & ro. Jag fattar att det låter så sjukt pretentiöst men det är faktiskt min main agenda. Jag vill genuint lugna ner tempot, absolut i branschen men precis lika mycket för kunden. Det är inte rimligt att vi ska lägga all denna tid på att stressa över vad vi ska ha på oss och sen inte bära det mer än sju gånger.

Och jag hoppas såklart att det ska väcka lust & inspiration också, att man vågar sig på något som man aldrig hade köpt. Att man får bära ett plagg som man kanske inte hade haft råd att köpa eller ett plagg som stärker en inför ett påfrestande möte eller liknande. Antar att allt det här egentligen handlar om att jag vill att våra kunder ska få en enklare och rikare vardag helt enkelt.

Vad kommer du själv att hyra?

J: Färg, mönster & mer feminina silhuetter eftersom det är tre teman jag aldrig investerar i att äga. Jag vet att jag tröttnar på färg och mönster och det är väldigt sällan jag känner mig bekväm i vad som uppfattas som klassiskt feminint. Men alla tre lyfter ju en outfit eller en fest till exempel, så längtan efter dessa saknar jag verkligen inte.

Rent konkret så blir det Stine Goya för festerna & bröllopen som jag ska ägna mig åt i sommar och alltså det där gula setet från Filippa K är kanske det härligaste jag sett på länge. Och de orange byxorna från Day. Men även den där randiga klänningen från HOPE för den är helt perfekt att ha semester i.

Vad gör dig gladast under en Re:Leased-arbetsdag?

J: Våra fantastiska kunder som mailar & DM:ar med dels hejarop och underbar pepp, men också frågor & feedback.

Awesome. Tack och hej!

5 FAVORITER

Plagg: Kimono.

Bok: I nästan hela mitt liv har svaret på den frågan varit “To Kill A Mockingbird” av Harper Lee. Förra året läste jag “Ett Litet Liv” av Hanya Yanagihara samt hela Ferrante-serien. Så numera har jag inte ett enda svar på den frågan: läs alla och det nu.

Mat: Libanesisk meze. Alltid.

Plats: Havet.

Film: Kan inte välja mellan ”Dior and I” och ”Iris”.