logo
DIN SIDADIN SIDA
Ditt urval, 0/3
Skapa ett kontoellerför att se ditt urval.
0
Grundarporträtt: Annie
2019 M05 20

Framöver kommer vi använda oss av bloggen för att ge er en behind-the-scenes look på Re:Leased. Vi börjar med en serie i två delar där du får lära känna grundarna – först ut är Annie, personen vars händer bygger din onlineupplevelse bland annat – och kommer framöver också lyfta våra partners vi samarbetar med.

Det är en krispig majmåndag när Johanna ringer Annie.

Hej Annie!

A: Hej Johanna!

Alltså jag vet knappt vart jag ska börja. Nu är vi live med vår egna web som du byggt och jag är så imponerad & exalterad. Hur känner du?

A: Det känns sjukt fett! Samtidigt som jag mest ser allt som saknas eller saker jag vill ändra på, hehe. Men främst är det kul att äntligen ha något ute som vi kan jobba med.

Du har ju dryga tio år inom tech bakom dig. När vi träffades var du mammaledig från ett jobb som du älskade och hade svurit på att aldrig mer jobba inom startups. Vad i hela friden fick dig att hoppa på resan med Re:Leased?

A: Framförallt vår mission. Jag hade några år tidigare påbörjat något slags miljö-uppvaknande, och det där kändes bara mer akut efter att jag fått barn. Sen har jag alltid varit väldigt intresserad av mode och drömt om att få kombinera min kunskap inom teknik med ett eget intresse, så det var lite för bra för att tacka nej till helt enkelt.

Vad har varit roligast hittills?

A: Oj! Hmm. Att bygga hela upplevelsen, från idé till design till funktion utifrån ett blankt papper har varit superkul. Men också alla fantastiska människor vi fått möjligheten att träffa och ibland även jobba med.

Vad har varit svårast hittills? Eller vänta, är det något som har varit svårt som du hade väntat dig skulle vara enklare?

A: Att vara ensam i utvecklar-rollen har varit svårare än jag tänkte det skulle vara. Och hela entreprenörs-bergodalbanan är inte plätt-lätt att hantera heller.

Vad skulle du säga att din drivkraft är?

A: Viljan att förändra när man ser något som inte funkar, den är väldigt stark hos mig.

Vad hoppas du att Re:Leased kan göra för våra kunder?

A: Åh! Jag hoppas vi gör våra kunders liv enklare och rikare. Att våra kunder får möjlighet att unna sig trender och inspiration i fantastisk kvalité, utan att behöva fylla garderoben med plagg som bara hänger där och ger en dåligt samvete.

Vad kommer du själv att hyra under våren & sommaren?

A: Sitter just nu i en Tour Shirt från HOPE i svart, så den uppenbarligen. Sen kommer Sicily Dress från Stine Goya få åka med på en och annan festlighet.

Okej Annie. Tack för att du tog dig tid att svara på mina frågor - vad ska du göra nu?

A: Ta en prommis med hunden och bygga vidare på förbättringar på hemsidan.

5 FAVORITER

Plagg: Svarta jeans.

Bok: Den vidunderliga kärlekens historia.

Mat: All mat! Nästan. Jag älskar mat.

Plats: Gotland (tätt följt av “hemma vid köksbordet”).

Film: Skulle kunna säga något bajsnödigt här som hade varit halv-sant men ärligt talat är filmen jag alltid vill se "About Time".