logo
DIN SIDADIN SIDA
Ditt urval, 0/3
Skapa ett kontoellerför att se ditt urval.
0
Den berömda basgarderoben
2019 M01 16

Råkade du gå förbi en prickig volangkjol på vägen hem? Råkade den också passande nog vara på rea så nu hänger den eventuellt i din garderob? Har du funderingar kring hur du kan få den att räknas som basgarderob?

Vi vill inte bli ovänner (vi har ju just träffats!) men tyvärr: din prickiga volangkjol är allt annat än bas. Vi vågar lova att du inte skulle kalla grunden i ditt hus för övervåning, eller hur? Att identifiera faktiska basplagg som får utgöra grunden i din garderob är mycket enklare än du tror. Men varför ska du nu ägna tid detta?

För att du har nog med bekymmer. Din chef älskar att ge rekordkort heads-up på rapporter och presentationer, tvättstugan har varit fullbokad dygnets alla timmar förutom 07-10 de senaste veckorna och din glutenfria vegan-kost inte bara kostar en förmögenhet utan kräver också sin planering. Det sista du behöver är att starta morgonen med att upptäcka att du enbart har en prickig volangkjol och en pärlbeströdd cardigan som kan kallas hela och rena.

Med en basgarderob på plats har du alltid något att ha på dig, som ofelaktigt kommer funka oavsett vilken dag du har framför dig. Tricket med basgarderoben är att den går att kombinera till flera olika outfits, den kräver ingen tankeverksamhet i stil med "Matchar detta? Passar detta?" Svaret kommer alltid vara ja. Vit skjorta + jeans = sant. Svart t-shirt + jeans = också sant. Vit skjorta + svarta byxor = alltid sant. Gråmelerad t-shirt + svarta byxor = för evigt sant. Men ännu mer: svart t-shirt + prickig volangkjol = absolut!

Bäst av allt: basgarderoben är genuint tidlös, så du kommer använda plaggen oändligt många gånger. Vi blir extra glada om du investerar i hållbara material eller second hand: att framställa bomull kräver enorma mängder vatten och dina jeans har varit extremt kemikaliekrävande. Mer om detta längre fram i blogg och podd – nu tar vi en titt på din basgarderob en gång för alla.

1. Vit skjorta

Läs första delen i vår TIMELESS-serie här.

2. Svarta byxor

Välj en passform du trivs i! Flair, bootcut, slimmade – det är upp till dig!

3. Jeans

Vi väljer svarta för att det är enklast, men vilken tvätt du än vill ha funkar. Det viktiga är återigen att det är en passform du trivs i, så att du kan vara säker på att du använder dina jeans på obestämd tid. (Psst: vädra eller släng i frysen hellre än tvätta. Laga hålen, och sy om till shorts eller kjol när de känns uttjänta!)

4. T-shirts: svart, vit, gråmelange

Ditt absolut mest mångfacetterade plagg näst efter den vita skjortan. Till jeans, till kjol, till kostym – nedklätt och avslappnat eller till fest med smycken som får ta plats. Du bestämmer! Tencel är ett hållbart producerat material som är otroligt mjukt mot huden, och med en viss lyster i tyget som underlättar många användningsområden för t-shirten.

5. Svart kavaj

Till jeans och t-shirt för en avslappnad look. Skjorta och svarta byxor för business. Funkar utmärkt som jacka under vår och sommar, och kan agera lager-på-lager under kyligare dagar!

6. Stickad tröja

Håller dig såklart varm om höst och vinter men likaså för sommarnätter där din tunna klänning inte håller måttet trots att ljuset fortfarande är framme. Investera i ull – cashmere eller merino är otroligt hållbara material som du har i en evighet.

7. Svart kjol

Uppklätt med skjorta, nedklätt med t-shirt. Heels för kvällen, sneakers till kontoret.

Guiden till din perfekta basgarderob innehåller också "den lilla svarta", pumps, ankelboots, sneakers och en skinnjacka i vanliga fall. Vi har valt att utesluta dessa då de påverkas mycket av trender, samt att vare sig “den lilla svarta” eller skinnjackan räddar din outfit en vanlig februaritisdag. Krångligare än så här, är det helt enkelt inte.

Nu föreslår vi att du hakar på trenden och ser Tidying Up with Marie Kondo på Netflix, identifierar vad av ovan du redan har i garderoben och sedan lägger lite tid på att leta upp bra alternativ på vad som behöver kompletteras. Det är ingen brådska, ta din tid. Det här är inte plagg som ska akut-shoppas för att de " ska finnas i garderoben", du går inte miste om en deal för att skjortan är på rea just nu. Om du behöver lägga pengar på annat, om skjortan inte sitter perfekt: avvakta. Den här listan kommer vara helt oförändrad när du återigen har pengar att avvara och du kommer hitta rätt passform just för dig.