Alltid gratis leverans och upphämtning, hem till din dörr.
logo
DIN SIDADIN SIDA
Ditt urval, 0/3
Skapa ett kontoellerför att se ditt urval.
0
DAY Birger et Mikkelsen
2019 M07 31

Den danska coolheten är ett faktum och går inte att imitera, så är det bara. Danskt mode har en självklarhet över sig, vilken genre de än tar sig an. 

Och i DAY’s fall så har det under de senaste 22 åren rört sig om bohemen, den fria själen som inte ryggar för färg och mönster men som samtidigt tilltalas av sobert och coolt. En kärleksförklaring till det romantiska utan att bli för överdriven. 

Vare sig trenden för våren eller sommaren säger bohem, hippie eller surfare så är själva kärnan ett friare mode, med djärva mönster och sprudlande färger: en stil som står i väldigt stark kontrast till vad vi här uppe i Norden i vanliga fall bär. Det är detta DAY gör allra starkast tycker jag, de fångar in de där tankarna om att ha saltvatten i håret och dricka cava till lunch och gör det bärbart för verkliga livet. 

Jag personligen har 2 ben som min stil vilar på: det ena är som bekant den perfekta basgarderoben. Det tidlösa & skarpa i det enkla. Det andra är...min konstanta längtan efter att resa & upptäcka, leva och lära och måla med de breda stora penseldragen. DAY är barfota i sanden, festens mittpunkt, skratta högt och tycka mycket. 

Liksom, vem vill inte vara den där coola kvinnan som helt avslappnat bär pyjamasbyxor i siden och helt slentrianmässigt gör entré på festen i en paisleymönstrad långklänning? 

Varför har vi valt DAY som samarbetspartners:

De lyfter din basgarderob i vardagen och ger dig festens bästa look. DAY är ålderslöst med genuin omtanke om hela kvinnan var i livet hon än befinner sig vilket är en svår balans att klara av. 

Vad ska man inte missa från deras kollektioner hos Re:Leased?

DAY hittar alltid den där exakta tonen på färgen som förhöjer din basgarderob. Jag trodde att jag lämnat rosa men så släpper de liksom en sval härlig nyans som jag ju prompt vill ha till ett par stentvättade jeans till exempel. Färg & mönster som du inte ser i varenda annan kollektion på marknaden, du kan verkligen hitta helt unika plagg hos DAY.  

/Johanna Norrman, Co-Founder