logo
DIN SIDADIN SIDA
Ditt urval, 0/3
Skapa ett kontoellerför att se ditt urval.
0
Vår vision

Vi förenklar din vardag.

Vi vet att du har en chef som älskar korta deadlines, en kalender full av möten som borde varit e-mails, hur du än gör så måste du alltid springa till yogan, tvättstugan har varit bokad exakt varenda dag den senaste veckan och vad blir det för mat egentligen?

Vi förbättrar din garderob.

Som ett brev på posten – bokstavligt talat – så anländer våren med alla inbjudningar. Nu blir det bröllop i dagarna tre, födelsedagar & examensfester. Du vill bli glad, alltså verkligen. Men...vad ska du ha på dig?

Och vad ska du egentligen investera klokt i, nu när du bestämt dig för att byta ut biffen mot kikärtor & tar tåget till solen? Kavajen som du önskar att du slapp ha på dig eller jeansen som du bara kommer kunna använda på söndagar?

Vi förändrar modeindustrin.

Genom att hyra delar av din garderob ökar vi antalet användningar per plagg och på så vis dämpar vi produktionstakten som modebranschen nu håller. När du prenumererar på trenderna och hyr din one-night-only-outfit så utmanar vi “behovet” av massproduktion.

Tillsammans med dig re:volutionerar vi en av de mest förorenande industrier som existerar idag. Det är vi oerhört stolta & peppade över!
Varför
Vi kan ta några snabba fakta så att du får med dig det viktigaste, okej nu kör vi:
  • Vi köper idag dubbelt så mycket kläder men använder de hälften så länge än vi gjorde för bara 15 år sedan.
  • 85% av all textil hamnar på soptippen. 60% av denna volym hamnar där inom ett år efter att det producerats.
  • Vi svenskar köper 13 kg kläder per person och år och slänger 8 kg av dessa.
  • Klädindustrin ansvarar för 1.2 miljarder ton koldioxidutsläpp per år.

Fun fact

Varken iPhone, Netflix eller Spotify existerade för 15 år sedan. Så medan du har gjort dig av med alla CD-skivor och krångliga DVD-boxar och bär runt svaret på alla frågor du eventuellt kan tänkas ha under en dag i din ficka så har dina kläder tagit upp mer och mer yta i garderoben trots att du använder dem färre gånger.
Grejen är att vi tror inte att du är medvetet vårdslös eller struntar i hur dina kläder produceras. Och den där industrin sysselsätter mer än 300 miljoner personer globalt genom hela kedjan så hur gör vi nu, när vi faktiskt måste förändra hela detta system och vi har kortare tid på oss än det tagit att försätta oss i den här sörjan?

Låt oss tillsammans förenkla och förbättra hur vi inspireras av mode och kläder samtidigt som vi snabbar på hållbarhetsutvecklingen. Du streamar din garderob och vi tar hand om tvätten, hur låter det?
Hur

ÄG DIN BASGARDEROB

Din basgarderob är värd investera både tid & pengar i. Du skulle inte bygga ett hus utan att börja med grunden och detsamma gäller din garderob. Det här är plaggen som allt annat utgår ifrån, det som du sedan förhöjer på olika sätt längs vardagen. De är dina räddare i nöden, går alltid att para ihop med något annat eller med varandra. Känner du dig osäker på vilka dessa plagg är, får du all info här!

PRENUMERERA PÅ TRENDERNA

Så du är sugen på gult och kan inte sluta tänka på den där vita manchesterkavajen? Underbart! Såklart du ska få njuta av färg & trender. Problemet är att nästa vår är du sugen på mint & spets istället och din gula kjol hänger oanvänd i garderoben till du äntligen tar dig i kragen och skänker bort den. Pust, så energikrävande och slöseri med resurser! Prenumerera på trenderna du vill ha och variationen du längtar efter. Vi sköter tvätten.

LEASA DIN LOOK

Du behöver en oförglömlig outfit – för en enda kväll. Kompisen gifter sig, du fyller år, cocktailfester med jobbet och glöggmingel står på schemat. Högtidstillfällen är grädden på moset i livet – och det är vad de ska vara i din garderob också. För alla dina Instagram-moments i livet: hyr din outfit för din speciella kväll, i en vecka. Du hinner pröva och planera skor & smycken några dagar innan, och vi hämtar upp några dagar senare.
Re:UseCycleDoPeatLease